Skip to content

Hävikkibrunssilla Amsterdamissa

DSC_0230
InStockin brunssilautanen sisältää luovan kokin taidonnäytteen päivän saaliista. Maanantaina tarjolla oli jugurttia, leipävanukasta, lihapulla, vähän sian kylkeä, perunapaistos ja salaattia. Kaikki herkullista.

Team From Waste to Tasten edustajat Johanna ja Sini kävivät tutustumassa pari vuotta toimineeseen InStock-hävikkiruokaravintolaan Amsterdamissa. Ravintola tarjoaa aamiasta, lounasta ja illallista – suosituin paikka on iltaisin.

InStock saa 90 prosenttia raaka-aineistaan hävikkilahjoituksista. Vihannekset ja hedelmät tulevat kumppanina toimivasta supermarket-ketjusta, liha ja kala suoraa tuottajilta ja kalastajilta. Erikoisuutena ravintola tarjoilee muun muassa lentoliikennettä haittaavia hanhia ja massiivisen vuohenjuustotuotannon sivussa syntyvää ylimääräistä vuohenlihaa. Ravintola myy myös kahvia. Se on testaamisen jälkeen päätetty hankkia tuoreena – mutta luonnollisesti Reilun kaupan toimittajien kautta.

InStockin sähköauto kiertää joka aamu samat supermarketit, jotka lahjoittavat valikoituja raaka-aineita ravintolaan.
InStockin Food Rescue Truck -sähköauto kiertää joka aamu samat supermarketit, jotka lahjoittavat raaka-aineita ravintolaan.

 

Leipähävikkiä syntyy niin paljon, että sitä käytetään nykyisin jopa energiantuotantoon. InStock myy hävikkileivästä pantua Babylon-olutta.
Leipähävikkiä syntyy niin paljon, että sitä käytetään nykyisin jopa energiantuotantoon. InStock myy hävikkileivästä pantua Babylon-olutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *