Skip to content

REFERENSSIT

Toteutamme ensisijaisesti kiertotalouteen ja oikeudenmukaiseen kestävyyssiirtymään liittyviä projekteja sekä itsenäisesti että kumppanina laajammissa hankkeissa. Meillä on vankka asiantuntemus etenkin tekstiilien kiertotaloudesta. Tutkimushankkeiden lisäksi työskentelemme pääomasijoittajien ja järjestöjen kanssa. Jos tarvitset osaamistamme, ota yhteyttä Siniin.

ForTran - Metsäsektorin oikeudenmukainen kestävyyssiirtymä

Rhea vastaa Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman ForTran-hankkeen vuorovaikutuksesta (2023-2026/9). Hankkeessa etsitään yhteiskunnallisesti vaikuttavia ratkaisuja Suomen metsäsektorin kestävyyshaasteisiin.

Lue lisää: ForTran | Metsäsektorin oikeudenmukainen kestävyysmurros

FINIX - kestävät tekstiilisysteemit

Rhea vastaa Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman FINIX – kestävät tekstiilisyteemit -hankkeen vuorovaikutuksesta (2019-2025). Hankkeen tavoite on ratkoa tekstiilialan systeemisiä ongelmia ja edesauttaa kiertotalouden mukaisen tekstiilialan kasvua Suomessa.

Lue lisää: finix.aalto.fi

Kuituus – poistotekstiilistä tuotteeksi

Rhean Sini Suomalainen veti Kuituus -hanketta, jonka tavoite on saada kierrätettyä tekstiilikuitua käyttöön teollisuudessa (2021-2022). Hankkeen rahoitti Maj ja Tor Nesslingin säätiö. Kuuntele podcastit aiheesta!

 

New Global – innovatiivista liiketoimintaa kehittyvillä markkinoilla

Rhea hoiti New Global -hankeen vuorovaikutustyötä vuosina 2017-2019. Hankkeessa tutkittiin ja autettiin suomalaisia yrityksiä, jotka tekivät innovatiista ja köyhyyttä vähentävää liiketoimintaa kehittyvillä markkinoilla.

Lue lisää: Home – New Global (aalto.fi)

CASE: From Waste to Taste

From Waste to Taste on Rhean käynnistämä kiertotaloushanke ilmastonmuutoksen torjuntaan ruokahävikin pienentämisen kautta. Hankkeen valmistelu alkoi keväällä 2015 kumppaniverkoston luomisella. Helmikuussa 2016 tarjottiin ensimmäiset kauppojen ruokahävikistä pelastetut lounaat pop-up-ravintolassa. Lapinlahden ravintola Loop avattiin kesäkuussa 2016 ja jouduttiin sulkemaan koronan hankaloitettua toimintaa. From Waste to Taste –hanke ei tavoitellut voittoa ja sen toiminta irrotettiin Rhean liiketoiminnasta kokonaan alkuvuodesta 2016. Hanke jätti jäljen suomalaisten ajatteluun hävikkiruuasta: Loopin jälkeen mm. useat seurakunnat aloittivat vastaavan toiminnan ja S-ryhmä tehosti hävikkivaarassa olevien tuotteiden myyntiä lisäalennuksin. Ravintola siis teki tehtävänsä myös viestintätekona.